Rémisztően hangzik, a tény, hogy minden nap Kőbányára kell munkába járni és az út maga is rémisztő néha. Az első kihívás átjutni a Dunán, majd kamionokat és teherautókat kerülgetve ipartelepeken át vezet az út a gyárig. Amikor a sörgyár épült, ez még város széle volt, azóta pontosan a mértani közepe lett, 150 év alatt körülnőtte Budapest. Érdekes hangulata van Kőbányának. Egyrészt ott van az eredeti gyártelepes, teherautós feeling, néhány börtönnel és az azok előtt integető rokonokkal fűszerezve, másrészt vannak igazán bájos részei. A sörgyár mögötti terület, tisztességes nevén Óhegy, meglepő városrész, igazi "nagypolgári" parkos, villás, templomos hangulat lengi körül. Kár, hogy ezt a kis oázist gyárak és raktárak szegélyezik.

A gyár körül SEMMI nincsen, így nagybetűvel! Minden, ami minimális érdeklődésre tarthat számot, azt bent van a gyárban. Sem egy étterem, sem egy posta, vagy hivatal, esetleg egy tetszőleges profilú üzlet, tényleg semmi sincsen sétatávolságon belül. A ablakomból villamossíneket és a mögötte lévő roncstelepet látom. Talán a munkásszálló, vagy a megszokás miatt, de gyakran bukdácsolnak ittas egyének a gyár körül. Az évek során többször fordult már elő, hogy kis csapatunk az ablakból figyelte egy-két részeg műsörát a az utcán, vagy a síneken túl. Láttunk már parázs vitából kialakult komoly verekedést és fél órán át felállni próbálkozó férfit is. :) 

De nézzük, miért jó itt dolgozni mégis! Először is nagyon jó úgy dolgozni, hogy hús vér emberek vannak körülöttem, és nem egy marketinges-reklámos belterjes szubkultúrában létezünk és lélegzünk napi 8-10 órában. Valódi embereket látok magam körül minden nap, akiknek teljesen más az élete, mint nekem. Az udvaron szembejön a targoncás, a rakodó és füttyent a karbantartó, nagyot int a portás is. Persze van az éremnek másik oldala is, egy belvárosi irodában biztosan nem borít rád kb. 70 kőbányais rekeszt a figyelmetlen targoncás, aki nekihajtott az álló autódnak.

A gyár maga hatalmas méretével nyűgöz le. Megnyomunk egy gombot és mire kettőt fordulunk többmillió palack sör készen is van. Az egyik telepről 15 perces séta visz a másikra. Hatalmas területeken kizárólag hordókat és rekeszeket látsz. Meglepő módon még 3 év után is van olyan dolog, amire képes vagyok rácsodálkozni a méretek tekintetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://kapirgalo.blog.hu/api/trackback/id/tr691577862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása