A 12. kerületben rendben mennek a dolgok. Jófej emberek dolgoznak az Önkormányzatnál és sok pozitív dolog valósul meg az adófizetők pénzéből. Épül és szépül. Persze-persze, itt jó sok pénz van, így könnyű! Hát igen, pénz mindenképpen kell mindehhez, de nem garancia semmire, hiszen akár el is panamázhatnák a vezetők a nagy lóvét, vagy hülyeségekre költhetnék – de nem teszik. Másrészt, én nem hiszem, hogy a helyi polgármesteri hivatal, okmányiroda köztisztviselői többet keresnek, mint más kerületben, az itteni arcok valahogy mégis normálisan állnak a munkájukhoz.

Ezt a kis bevezetőt csak azért akartam elmondani, mert a sok-sok ajándék közül, amit mindektől kaptunk, az Önkormányzat ajándékának örültem a legjobban. Kaptunk ugyanis egy facsemetét, amit a kertben elültettünk a hétvégén. A kis fa mellé egy tábla is dukál, ami szerint ezt a fát Adél születésének tiszteletére ültették. Vagyis pont annyi idős, mint Őnagysága. Együtt fognak növekedni a következő évtizedekben. Akár évente, minden tavasszal képet is készíthetünk majd róluk, hogy egy albumba téve lássuk a folyamatot, mennyit nőtt Adél és mennyit nőtt a fa… Ha majd Adél 90 éves lesz, a dédunokáinak megmutathatja a fát, ami annyi idős, mint ő… Ez egy nagyon szép gesztus, sokkal jobban örültem neki, mint akármilyen ajándékcsomagnak, vagy vásárlási kuponnak.

Állhatna ez a fa bárhol az utcán, de minek állna bárhol, ha lehet állhat annak a társasháznak a kertjében, ahol a kislány első évét, éveit töltötte. Azt gondoltam, egy fa mindenkinek jó, mert árnyékot ad és fotoszintetizál… Hát nem, mindig akad valaki, akinek problémája van, bármilyen jó dolog is történjék. Vajon milyen ember az, aki 50 évesen letol azért, hogy egy fa majd 20 év múlva esetleg, talán, lehet beárnyékolja a konyháját, amit valószínűleg ő meg sem fog élni, ha ilyen ütemben iszik és dohányzik?! No comment.

 

Itt az első kép a frissen ültetett fáról és a lányról, remélem sok követi majd:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapirgalo.blog.hu/api/trackback/id/tr781972450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása