csib 2010.07.23. 16:47

Project kick-off

Malterszagú gyerekkor! Sokaknak volt ilyen, nekem pont nem, de majdnem az összes gyerekes barátnőm/ismerősöm megajándékozta magzatát egy építkezés, vagy lakásfelújítás élményével. Adélt sem fosztom meg ettől, hiszen olyan izgalmas az egész! Jönnek majd mindenféle emberek, mindenféle fura eszközzel, járgányokkal, megannyi kaland – ezt nem csak a tökös kissrácok szeretik ám! Volt olyan barátnőm, akinek a fiát konkrétan megviselte, hogy készen van a lakás, kvázi nincsen többé csempézés.

Kevesen vannak, akik pont akkor vállalnak gyereket, amikor már minden készen áll arra, hogy megnövekedett családot kiszolgálja aktuális otthonuk. Sokszor inkább előbb jön a baba és utána jövünk rá, hogy nem lehet már tovább az „olyan sokat dolgozom, elég bajom van” felkiáltással halogatni a költözést. A legrosszabb mindezt terhesen vagy nagyon pici babával végigélni. A malterszag pedig adott. Egy vadiúj lakás esetén ugyanúgy burkolatok-nyílászárók-szaniter témákkal indul az otthonteremtés. Biztosan akadnak olyanok is, akik kényelmesen vesznek egy felújítottat, de én sajnos nem tartozom közéjük, minden felturbózott lakásban akad egy díszcsík a fürdőben, egy fogantyú a konyhában, amit a tulaj szépnek gondolt (valaha), de nálam kiveri a biztosítékot. Olyan meg ritkán van, hogy szuper a cirkó, de romos a fürdő.

Úgy indultam tehát neki a keresésnek, hogy leginkább a környéket és az épületet figyeltem, hiszen ami bent van, az úgyis olyan lesz, amilyennek szeretnénk. Így is volt jópár fontos szempont:

  1. -zöldövezet
  2. -jó közlekedés
  3. -szoci épület vagy panel kizárva
  4. -nem túl sok lakás (akármilyen új, vagy régi, vagy szép, nekem panel-feeling)
  5. -legalább közös kert
  6. -szép kilátás
  7. -földszint kizárva
  8. -ja, és bírjuk kifizetni

Aztán egy napon szembejött a lakás, amit keresünk. Már az előszobában éreztem, hogy igen, ő lesz az!

Nos, ha minden jól megy, ősszel kezdünk munkálkodni a mindenen. Remélem, Adél élvezni fogja a felfordulást és én sem kapok hetente idegösszeroppanást. A cél, hogy a karácsonyfa már az új otthonunkban álljon!

 

2 komment

Címkék: hírek lakás

A bejegyzés trackback címe:

https://kapirgalo.blog.hu/api/trackback/id/tr622171338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deborah 2010.07.25. 22:42:22

És Adél fájával a mostani kertben mi lesz?

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2010.07.26. 09:56:22

Az megmaradt itt, hiszen ez az a ház, ahova a nagy hóban hazahoztuk őt! Társasház, van aki gondozza a kertet és visszajárunk majd nézegetni a fát! :)
süti beállítások módosítása